Chrupiąca aromatyczna kaczka

Chrupiąca aromatyczna kaczka
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Ideał
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 kacze udka
  • najlepiej z hodowli ekologicznej
  • ze skórą
  • 75 g skrobi kukurydzianej
  • olej arachidowy do głębokiego smażenia
  • szczypta suszonych płatków czerwonej chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż kacze udka do plastikowej torebki strunowej wraz z wszystkimi składnikami marynaty. Zamknij, dobrze obtocz mięso w przyprawach i włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA