Choucroute garni
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 łyżki niesolonego masła
- 1,6 kg plastrów wędzonego schabu i kiełbasy (wędzonej
- surowej
- z czosnkiem) pokrojonej na kawałki
- 2 cebule
- pokrojone w drobną kostkę
- 1 kg kiszonej kapusty
- opłukanej i odsączonej
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1 szklanka cydru jabłkowego (kwaskowatego soku z pulpą)
- ½ łyżeczki kminku
- gruba sól i mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Na średnim ogniu roztop na dużej głębokiej patelni masło i obsmaż kiełbaski. Zdejmij kiełbasę z patelni i podsmaż cebulę, aż się zeszkli (ok. 5 min). Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i zagotuj. Przełóż wszystko do naczynia do zapiekania, a na wierzchu ułóż kiełbasę i schab. Piecz przez 40-45 min. pod przykryciem z folii aluminiowej. Podawaj z musztardą i ukwaszoną śmietaną oraz gotowanymi ziemniakami z masłem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W