Chleb kukurydziany 2
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.85)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 110 g masła
- półtorej szklanki mleka
- półtorej grubo mielonej mąki kukurydzianej
- ½ szklanki brązowego cukru
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 210 stopni C. Umieścić w nim żeliwną formę do pieczenia o 20 cm średnicy. W małym rondlu wymieszać masło, mleko, mąkę kukurydzianą i brązowy cukier. Powoli doprowadzić do wrzenia, mieszać przez kilka minut, aż zgęstnieje. W średniej wielkości misce roztrzepać jaja, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać obie masy, aż składniki się połączą. Posmarować olejem formę, wlać na nią masę. Piec 20-25 minut, aż chleb będzie rumiany przy brzegach i upieczony w środku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W