Chleb faszerowany po myśliwsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dwie puszyste damy (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Przygotowanie:
Składniki
1 pierwszorzędny rumsztyk rozmiaru bochenka chleba, grubości 4-5 cm
1 bochenek najlepszego chleba kanapkowego
sporo dużych polnych pieczarek
sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
Odetnij przylepkę i usuń z wewnątrz chleba w sam raz tyle miąższu, by w to miejsce pomieścić stek i pieczarki. Zachowaj przylepkę. Obsmaż szybko stek z obu stron na mocno rozgrzanej patelni tak, by mięso pozostało wewnątrz krwiste. Zdejmij z ognia i bogato dopraw z obu stron przyprawami.
Włóż stek do wydrążonego bochenka. Przysmaż pieczarki na tej samej patelni i szczodrze obłóż zewsząd mięso. Zamknij koniec bochenka przylepką. Zawiń całość w dwa arkusze białej bibuły i owiń sznurkiem w zgrabną paczkę. Następnie zabezpiecz pakunek ponownie tym razem papierem pergaminowym i znów sznurkiem. Umieść pod deską obciążoną cegłą na 6 godz. Spożywaj sandwicz w postaci zgrabnie odkrojonych pajd.
© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W