Chleb faszerowany po myśliwsku

Chleb faszerowany po myśliwsku
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Dwie puszyste damy (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Przygotowanie:



Składniki
1 pierwszorzędny rumsztyk rozmiaru bochenka chleba, grubości 4-5 cm
1 bochenek najlepszego chleba kanapkowego
sporo dużych polnych pieczarek
sól i świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie
Odetnij przylepkę i usuń z wewnątrz chleba w sam raz tyle miąższu, by w to miejsce pomieścić stek i pieczarki. Zachowaj przylepkę. Obsmaż szybko stek z obu stron na mocno rozgrzanej patelni tak, by mięso pozostało wewnątrz krwiste. Zdejmij z ognia i bogato dopraw z obu stron przyprawami.
Włóż stek do wydrążonego bochenka. Przysmaż pieczarki na tej samej patelni i szczodrze obłóż zewsząd mięso. Zamknij koniec bochenka przylepką. Zawiń całość w dwa arkusze białej bibuły i owiń sznurkiem w zgrabną paczkę. Następnie zabezpiecz pakunek ponownie tym razem papierem pergaminowym i znów sznurkiem. Umieść pod deską obciążoną cegłą na 6 godz. Spożywaj sandwicz w postaci zgrabnie odkrojonych pajd.

© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA