Cebulowe bhaji
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 200 g mąki z ciecierzycy
- 2 łyżki zwykłej mąki
- 1 łyżeczka sproszkowanego chilli
- ½ łyżeczki kurkumy
- 50 g posiekanych liści świeżego szpinaku
- sól do smaku
- woda
- szczypta sody oczyszczonej
- 1 cebula
- pokrojona w cienkie plasterki
- olej roślinny do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać obie mąki, chilli, kurkumę, szpinak i sól. Powoli wlać wodę, w takiej ilości, by powstało ciasto. Dodać sodę i cebulę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-12 minut. W głębokiej patelni lub w woku mocno rozgrzać olej. Łyżką wkładać porcje ciasta do oleju. Smażyć bhaji partiami po 3-4 minuty, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W