Barszcz
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 filiżanki bulionu warzywnego albo z kurczaka
- 1 drobno posiekana czerwona cebula
- posiekany ząbek czosnku
- filiżanka obranej
- pokrojonej dyni
- 4 średnie obrane
- pokrojone buraki
- łyżeczka gałki muszkatołowej
- 2 łyżeczki octu umeboshi albo winnego
- czarny pieprz
- filiżanka albo pół filiżanki jogurtu naturalnego
- koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować bulion. Dodać cebulę, czosnek, dynię i buraki. Zakryć do połowy. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zmiksować zupę dodając gałkę muszkatołową, ocet i pieprz. Przyprawić do smaku. Podawać z łyżką jogurtu i koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W