Bardzo pikanty sos chilli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 6 papryczek habanero (jeśli użyjesz zwykłego chilli
- sos będzie mniej pikantny)
- 1 duża cebula
- pokrojona w kostkę
- 440 g pomidorów z puszki
- bez skóry
- 1-2 łyżki soli morskiej Maldon
- 6 łyżki octu winnego z muszkatelu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki na patelnię o ciężkim dnie i zagotuj. Duś na wolnym ogniu przez 30 minut do miękkości. Przy użyciu ręcznego blendera rozetrzyj na gładkie puree. Podawaj jako dodatek do mięsa z grilla.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W