Bagna cauda

Bagna cauda
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 250 g oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 200 g czosnku
  • 200 g anchois w oliwie
  • 40 g masła
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek obrać i drobno posiekać. Anchois osączyć i drobno posiekać. Wlać oliwę do rondla, dodać czosnek i anchois. Mieszając podgrzewać na jak najmniejszym ogniu przez 15-20 minut, aż czosnek się zeszkli, a anchois rozpadną. Doprawić pieprzem, dodać masło i dobrze wymieszać. Postawić rondel na podgrzewaczu i podać z warzywami do maczania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA