Bagna cauda
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g oliwy z pierwszego tłoczenia
- 200 g czosnku
- 200 g anchois w oliwie
- 40 g masła
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czosnek obrać i drobno posiekać. Anchois osączyć i drobno posiekać. Wlać oliwę do rondla, dodać czosnek i anchois. Mieszając podgrzewać na jak najmniejszym ogniu przez 15-20 minut, aż czosnek się zeszkli, a anchois rozpadną. Doprawić pieprzem, dodać masło i dobrze wymieszać. Postawić rondel na podgrzewaczu i podać z warzywami do maczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W