Babeczki z cebulą i dynią
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Składniki:
- 2 filiżanki mąki orkiszowej
- filiżanka prażonych ziaren sezamu
- filiżanka oleju sezamowego
- 1 filiżanka wrzątku
- 2 łyżki tamari
- 1 cebula
- 500 ml bulionu warzywnego
- łyżka soku z imbiru
- łyżeczka tamari
- filiżanka pokrojonej w kostkę
- ugotowanej na parze dyni japońskiej
- filiżanka kremowego tofu
- 2 łyżki pasty shiro miso
- łyżeczka umeboshi albo octu winnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połączyć oddzielnie suche i płynne składniki ciasta. Wymieszać. Zagniatać przez kilka minut. Ciasto powinno być tłuste i elastyczne. Przykryć je ściereczką i odstawić na pół godziny. Rozwałkować na grubość centymetra. Jeśli trzeba, podsypać mąką. Wycinać kółka i wykleić nimi formy do muffinek. Piec 15 minut w temperaturze 200°C. Przygotować farsz. Zagotować cebulę, bulion, sok z imbiru i tamari. Gotować, aż płyn odparuje. Dynię i tofu zmiksować z octem. Na dno każdej foremki z ciasta włożyć nieco pasty miso. Wypełnić babeczki do połowy masą cebulową. Na koniec włożyć odrobinę puree z dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W