Antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 900 g chudego antrykotu wołowego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 8 suszonych grzybków shiitake
- bez nóżek
- kapelusze przepołowić
- 12 małych młodych ziemniaków (w sumie około 450 g)
- obranych lub w mundurkach
- 1 ½ szklanki posiekanej cebuli
- 3 obrane ząbki czosnku
- 2 listki laurowe
- 2 gałązki świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 1 szklanka wytrawnego białego wina
- ½ szklanki wody
- 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z mięsa usunąć tłuszcz i błony. Do szybkowaru wlać oliwę i włożyć wołowinę. Od czasu do czasu obracając, zrumienić z wszystkich stron na ostrym ogniu przez 8 minut. Zesta
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W