80.sałatka cezara
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.80)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki dressigu
1 duże jajo ekologiczne
1 duży ząbek czosnku, obrany i rozgnieciony
1 łyżka stołowa soku z limonki
2 łyżeczki sosu worcestershire
4-5 posiekanych filetów sardeli
3 łyżki stołowe oliwy plus do polania grzanek
świeżo zmielony, czarny pieprz
Składniki sałatki
1 sałata rzymska lub lodowa, umyta, liście porwane na kawałki
25g startego sera parmezan plus wiórki do dekoracji
2 grube kromki białego chleba bez skórki, pokrojone w kostkę
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 150°C. Polać chleb oliwą, obtoczyć w parmezanie i wysypać na blachę. Piec, aż będzie chrupki i złocisty. Do miksera wrzucić wszystkie składniki dressingu. Zmiksować, doprawić do smaku pieprzem. Do miski wrzucić liście sałaty. Polać dressigiem, posypać grzaneczkami. Wymieszać dokładnie i podawać przybraną wiórkami sera.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W