74.kalifornijskie guacamole
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.74)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki
450g awokado
150g schłodzonego sera koziego, drobno pokruszonego
posiekany, średniej wielkości pęczek kolendry
2 łyżki stołowe posiekanych pistacji
¼ łyżeczki posiekanych płatków suszonego chili
2 duże, drobno posiekane ząbki czosnku
do podania: taco
Przygotowanie
Guacamole najlepiej robić tuż przed podaniem. Rozgnieść niezbyt dokładnie w misce miąższ awokado. Dorzucić pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe danie można krótko przechowywać przykryte folią spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, żeby nie sczerniało. Podawać z taco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W