68.sałatka z kurczakiem po jamajsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.68)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki
pęczek dymki pokrojonej w cienkie plasterki
garść natki pietruszki
1 łyżeczka płatków suszonej chili
sok z 1 limonki
1 łyżeczka przyprawy do pierników
2 piersi kurczaka bez kości i skóry, pokrojone w grube paski
2 łyżki stołowe oliwy
opakowanie mieszanki sałat
1 łyżka stołowa octu z białego wina
100g prażonych ziaren słonecznika
Przygotowanie
Do miski wrzucić połowę dymki, natkę, płatki chili, sok z limonki i przyprawę do pierników. Zmiksować ręcznym blenderem. Wrzucić kawałki kurczaka i wymieszać. Rozgrzać silnie patelnie. Wlać łyżkę oliwy, wrzucić kurczaka i smażyć, cały czas mieszając 2-3 minut. Dodać resztę dymki, smażyć kolejne 2 minut. W tym czasie wymieszać sałatę z oliwą i octem, wyłożyć na talerz. Dodać kurczaka, posypać ziarnami słonecznika, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W