36.grillowane skrzydełka kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.36)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 5
Przygotowanie:
SKŁADNIKI:15 skrzydełek kurczaka
3 łodygi trawy (palczatki) cytrynowej
4 łyżki sosu ostrygowego
4 łyżki sosu chilli
2 łyżki wody
2 łyżeczki miodu
1 ogórek
3 marchewki
PRZYGOTOWANIE
Umieścić skrzydełka kurczaka w misce. Usunąć twarde zewnętrzne liście z trawy cytrynowej, drobno posiekać środek, dorzucić do miski i wymieszać. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić na 3 godziny.
Zmieszać sos ostrygowy i chilli z wodą i miodem i odstawić.
Przy pomocy obieraczki do jarzyn zestrugać ogórek i marchewki w długie wstążki.
Położyć skrzydełka na grillu i piec po ok. 5 minut z obu stron. Nakłuć skrzydełka nożem i posmarować przygotowaną mieszanką sosów z miodem.
Położyć ogórek i marchewkę na talerzu, na wierzchu umieścić skrzydełka, skropić mieszanką sosów i podawać.
© BOBBY CHIN
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W