24.owoce z kruszonką z musli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Składniki3 słodkie i twarde jabłka, pokrojone na ósemki, pozbawione gniazd nasiennych i obrane
4 śliwki bez pestek, pokrojone na ćwiartki
50 g mieszanych drobnych owoców jagodowych
1 łyżka brązowego cukru muscovado
½ łyżeczki zmielonego cynamonu
½ łyżeczki przyprawy do szarlotki
sok i skórka z 1 pomarańczy
2 łyżki mąki
175 g musli bez cukru
waniliowy sos custard, do podania
Przygotwanie
Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Zmieszać w misce wszystkie składniki oprócz musli i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać owoce warstwą musli i piec, aż płatki będą złociste, a owoce się zagotują. Podawać z sosem custard.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W