Zielony chutney
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 80 g świeżej kolendry (liście i łodyżki)
- 20 g świeżej mięty
- 1 ząbek czosnku
- obrany i grubo posiekany
- 2,5 cm korzenia świeżego imbiru
- obrane i grubo posiekane
- ½ małej cebuli
- grubo posiekanej
- 1-2 zielone papryczki chilli
- wypestkowane i posiekane
- 15 orzeszków pistacji
- bez skorupek
- posiekanych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki wody
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę i posolić do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W