Zielona ostra salsa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 ½ szklanki pokrojonych w kostkę owoców miechunki peruwiańskiej (tomatillo) (około 240 g
- 3 lub 4 zależnie od wielkości)
- ½ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki
- 1 ½ szklanki drobno posiekanego czosnku
- ⅓ szklanki drobno posiekanej ostrej papryki
- ½ szklanki grubo pokrojonej świeżej kolendry
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- ½ łyżeczki grubej soli
- 2 łyżki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać składniki w misce. Przykryć folią aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W