Zapiekany grejpfrut
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 różowe grejpfruty
- 4 herbatniki grahamki
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- 3 łyżki jasnobrązowego cukru
- 1 ½ łyżki masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ściąć kawałki skóry z obu stron grejpfruta tak, aby po przekrojeniu stały. Przekroić na pół. Ostrym nożem odkroić cząstki od wewnętrznych błon. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Herbatniki grahama, cynamon, cukier i masło zmiksować w malakserze przez 10-15 sekund tak, aby powstały grube okruchy. Ułożyć połówki grejpfruta na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Rozdzielić posypkę między połówki owoców i lekko przycisnąć. Zapiekać przez 12 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W