Żabnica po francusku
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- James Martin w Bretanii (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 żabnice
- po 500 g
- 100 ml wody
- 75 ml wytrawnego
- białego wermutu
- pół ząbka młodego czosnku
- 12 końcówek szparagów
- 150 g zielonej fasolki szparagowej (strączki przekrojone na pół)
- 200 g świeżego zielonego groszku (łuskanego)
- 500 g świeżego szpinaku (liście bez łodyżek)
- ½ pęczka szczypiorku (posiekanego)
- 200 ml śmietany kremówki
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokropić obie ryby na 5 kawałków, w poprzek kręgosłupa. Do garnka z pokrywką wlać wodę, wermut i dodać czosnek, doprowadzić do wrzenia. Włożyć kawałki ryby, przykryć i gotować 3-4 minuty. Dodać szparagi i gotować dalsze 2 minuty. Dodać fasolkę, przykryć i ponownie zagotować. Po dwóch minutach wyjąć czosnek i dodać groszek, szpinak oraz szczypiorek. Zagotować, a następnie zdjąć z palnika i dodać śmietanę. Przed podaniem doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W