Wołowina Wagyu

Wołowina Wagyu
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posól i popieprz mięso ze wszystkich stron. Połóż na rozgrzaną patelnię odkrojony plaster tłuszczu z wołowiny. Gdy się wytopi, smaż na nim stek – minutę z każdej strony, aż się skarmelizuje. Przełóż mięso do marynaty i przekręcaj je, żeby ją wchłaniało. Pokrój je w plastry i podawaj z sałatką z makaronem soba. Po wierzchu polej wszystko marynatą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA