Wołowina Wagyu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 1 stek z wołowiny Wagyu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka czerwonej pasty miso
- 1/2 filiżanki bulionu dashi
- 1/2 filiżanki japońskiego sosu sojowego
- 1/2 filiżanki wina mirin
- 1/2 łyżeczki zalewy z marynowanego imbiru
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posól i popieprz mięso ze wszystkich stron. Połóż na rozgrzaną patelnię odkrojony plaster tłuszczu z wołowiny. Gdy się wytopi, smaż na nim stek – minutę z każdej strony, aż się skarmelizuje. Przełóż mięso do marynaty i przekręcaj je, żeby ją wchłaniało. Pokrój je w plastry i podawaj z sałatką z makaronem soba. Po wierzchu polej wszystko marynatą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W