Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Mięso pokroić w dość duże kawałki i obtoczyć w mące, wymieszaną z solą i pieprzem. Obsmażyć w garnku (nadającym się do zapiekania w piekarniku) na oliwie. Wyjąć i przełożyć do miski. Do garnka wrzucić pokrojoną dość grubo cebulę i czosnek oraz pokrojony boczek. Przyrumienić cebulę i czosnek. Do garnka przełożyć mięso. Dodać listki tymianku i przecier pomidorowy, dolać wino. Garnek wstawić do piekarnika na mniej więcej godzinę. Po tym czasie wyjąć, dodać pieczarki w całości i wstawić na kolejne 30-45 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA