Wieprzowina carnitas
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 3 kg łopatki wieprzowej
- bez kości
- pokrojonej w 3 cm kostkę
- 2 łyżeczki soli
- 2½ szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelnię o średnicy 35 cm włożyć mięso, posypać solą, zalać wodą (powinna ledwo zakryć mięso). Zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić 55-60 minut, mieszając i usuwając pianę, aż woda odparuje.
Gdy odparuje, mięso zacznie się smażyć we własnym tłuszczu. Obsmażyć ze wszystkich stron, obracając drewnianą szpatułką, odskrobując od dna. Ok. 15 minut. Można przechować w lodówce. Na drugi dzień odgrzać na małym ogniu.
Gdy odparuje, mięso zacznie się smażyć we własnym tłuszczu. Obsmażyć ze wszystkich stron, obracając drewnianą szpatułką, odskrobując od dna. Ok. 15 minut. Można przechować w lodówce. Na drugi dzień odgrzać na małym ogniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W