Tymbaliki z wędzonego łososia

Tymbaliki z wędzonego łososia
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki ułożyć w czterech szklanych naczyniach o pojemności trzech czwartych szklanki, w następującej kolejności: szczypiorek, następnie 1 łyżka koziego sera. Przykryć połową plastra wędzonego łososia, a na rybę położyć jeden plasterek cebuli oraz jeden plasterek jabłka. Posypać czarnym pieprzem i przycisnąć drugą połową plastra łososia. Nałożyć następną łyżkę sera, raz jeszcze przykryć plasterkiem cebuli i plasterkiem jabłka. Dokończyć tymbalik szczyptą czarnego pieprzu. Okleić naczynia folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż do czasu podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA