Tymbaliki z wędzonego łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
- około 8 łyżek miękkiego koziego sera
- 4 duże plastry wędzonego łososia (około 180 g)
- przekrojonych na połowę
- 8 bardzo cienkich plasterków czerwonej cebuli
- 8 bardzo cienkich plasterków obranego jabłka
- około 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki ułożyć w czterech szklanych naczyniach o pojemności trzech czwartych szklanki, w następującej kolejności: szczypiorek, następnie 1 łyżka koziego sera. Przykryć połową plastra wędzonego łososia, a na rybę położyć jeden plasterek cebuli oraz jeden plasterek jabłka. Posypać czarnym pieprzem i przycisnąć drugą połową plastra łososia. Nałożyć następną łyżkę sera, raz jeszcze przykryć plasterkiem cebuli i plasterkiem jabłka. Dokończyć tymbalik szczyptą czarnego pieprzu. Okleić naczynia folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż do czasu podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W