Tuńczyk z brązowym ryżem

Tuńczyk z brązowym ryżem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:


Składniki
mała puszka tuńczyka w oleju
pół filiżanki ekologicznego brązowego ryżu
pół filiżanki komosy ryżowej
saszetka dashi
4 pieczarki lub grzyby shitake
2 i pół filiżanki wody
łyżeczka arame
pół kolby kukurydzy
garść młodego szpinaku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie
2 filiżanki wody, ryż, komosę, dashi, grzyby, arame i ziarna kukurydzy gotujemy przez 20 minut na wolnym ogniu, aż ryż będzie prawie miękki. Następnie dodajemy szpinak. Czekamy, aż ryż będzie zupełnie gotowy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka. Danie podajemy posypane natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA