Tuńczyk z brązowym ryżem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Składniki
mała puszka tuńczyka w oleju
pół filiżanki ekologicznego brązowego ryżu
pół filiżanki komosy ryżowej
saszetka dashi
4 pieczarki lub grzyby shitake
2 i pół filiżanki wody
łyżeczka arame
pół kolby kukurydzy
garść młodego szpinaku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie
2 filiżanki wody, ryż, komosę, dashi, grzyby, arame i ziarna kukurydzy gotujemy przez 20 minut na wolnym ogniu, aż ryż będzie prawie miękki. Następnie dodajemy szpinak. Czekamy, aż ryż będzie zupełnie gotowy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka. Danie podajemy posypane natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W