Tofu z chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- filiżanka nerkowców
- 1-2 łyżki oleju z krokosza
- 3 filiżanki twardego tofu
- łyżeczka chili w płatkach
- 2 posiekane papryczki chili
- łyżka koncentratu pomidorowego
- pół łyżki octu ryżowego
- posiekana szalotka
- łyżka oliwy
- łyżka posiekanego imbiru
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 pęczki broccolini
- pokrojona czerwona papryka
- 2 garści groszku cukrowego
- łyżka tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Chili, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy i szalotkę zmiksować na gładką pastę. Nerkowce uprażyć na złoty kolor. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączyć papierowym ręcznikiem. Na oliwie podsmażyć imbir i czosnek, dodać broccolini, paprykę i groszek. Smażyć przez minutę. Dodać tofu, nerkowce i przygotowaną wcześniej pastę. Przyprawić tamari i olejem sezamowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W