Tatar z sarniny

Tatar z sarniny
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • sarni comber
  • 1 łyżeczka korniszonów
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżeczka posiekanej szalotki
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego anchois
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • 1 żółtko
  • sos tabasco
  • keczup
  • oliwa
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zemleć sarninę. Dodać kapary, korniszony, natkę, szalotkę i sos Worcester. Dodać tabasco, keczup i trochę oliwy do smaku. Doprawić solą. Dokładnie wymieszać. Ułożyć tatar na talerzu, na środku zrobić wgłębienie i ułożyć w nim żółtko.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA