Tarta z jabłkami

Tarta z jabłkami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki masła
  • płat ciasta francuskiego
  • żółtko

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni robimy karmel z cukru i masła. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przecinamy na mniejsze kawałki i układamy spiralnie ciasno na patelni. Podsmażamy w karmelu przez 5 minut. Przykrywamy kołem wyciętym z ciasta. Zawijamy brzegi. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA