Tapenada

Tapenada
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 53)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 500 g oliwek bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • 4-5 anchois
  • 100 g kaparów
  • oliwa
  • garść posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Anchois, oliwki, kapary, czosnek i zioła zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA