Tacos
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- główka rzymskiej sałaty pokrojonej w paski (przechowywać w lodówce)
- 8 rzodkiewek cienko pokrojonych (ok ¾ szklanki)
- 1 szklanka świeżej natki kolendry plus trochę do dekoracji
- 3 limonki w cząstkach
- ½ kg sera: queso fresco lub Monterey Jack
- rozdrobnionego
- 200 gramów śmietany
- salsa z pieczonych pomidorów
- salsa verde
- salsa cruda
- wieprzowina carnitas
- gotowany kurczak
- 1 lub 2 paczki kukurydzianych tortilli (12 placków)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ułożyć sałatę, rzodkiewki i kolendrę na dużym półmisku. Limonki, ser, śmietanę i sosy salsa wyłożyć do osobnych miseczek. Kurczaka i wieprzowinę podgrzać i podawać w ogrzanych naczyniach. Kurczaka posypać kolendrą. Opiekać kolejno tortille na gorącej patelni albo bezpośrednio nad płomieniem, 15-20 sekund po każdej stronie. Odkładać zawijając w ręcznik, żeby były ciepłe. Podać wszystkie składniki tak, aby goście sami mogli nadziewać swoje tacos.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W