Szynka wieprzowa pieczona w miodzie

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Składniki:

  • 1 szynka wieprzowa
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki ziarnistej musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka goździków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA