Szynka wieprzowa pieczona w miodzie
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 szynka wieprzowa
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki ziarnistej musztardy
- 4 łyżki oliwy
- kilka goździków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W