Szparagi z szalotkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g szparagów
- po usunięciu twardych końcówek i obraniu włóknistej części łodygi
- 1 łyżka oliwy dobrej jakości
- 4-5 szalotki
- pokrojonych na plasterki (¾ szklanki)
- 1 szklanka masła
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łodygi szparagów pokroić ukośnie na 5 cm kawałki. Oliwę rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić szparagi i szalotki. Smażyć 7-8 minut, aż szparagi będą miękkie. Domieszać masło, sól i pieprz. Połączyć składniki i natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W