Szampan z owocowymi kostkami lodu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 opakowanie nie słodzonych mrożonych malin
- ⅓ szklanki dżemu jagodowego (najlepiej bez pestek)
- po około 1 ⅓ szklanki soku pomarańczowego
- żurawinowego lub innego według upodobań
- 1 butelka szampana lub ½ butelki wina deserowego takiego jak Sauternes lub Beaumes-de-Venise
- biszkopt lub ciasteczka
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Maliny rozmrozić przez noc w lodówce. Przetrzeć razem z dżemem przez najdrobniejsze sitko w młynku do warzyw. Aby usunąć pestki, przetrzeć jeszcze raz przez drobne sitko. (Powinno się otrzymać 1 ⅓ szklanki.) Puree owocowe wlać do zagłębień w tackach do lodu. Na inną tackę wlać sok owocowy. Zamrażać przez kilka godzin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W