Spring rolls
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
Składniki:
- małe opakowanie makaronu fasolowego (wermiszelu)
- pół filiżanki twardego tofu pokrojonego „w zapałkę”
- po łyżce tamari i kecap manis
- 8-10 arkuszy papieru ryżowego
- płat nori pokrojony w paski
- starta marchewka
- pokrojony w paski ogórek
- pokrojone w paski awokado
- 4 posiekane dymki
- po pół filiżanki mięty i kolendry
- 1/3 filiżanki tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Kiedy zmięknie, odcedzić. Tofu włożyć do rondelka, dodać tamari, kecap manis i odrobinę wody. Gotować, aż tofu zrobi się lepkie i chrupiące. Nie mieszać, a jedynie odwrócić raz, czy dwa. Zanurzyć arkusz papieru ryżowego we wrzątku i położyć na płaskiej powierzchni. Na papierze ułożyć paski nori, trochę marchewki, paski ogórka i awokado. Wszystko przykryć kawałkami tofu i odrobiną makaronu. Posypać dymką, kolendrą i miętą. Zwinąć.
Z tamari i oleju sezamowego przygotować sos do zamaczania.
Z tamari i oleju sezamowego przygotować sos do zamaczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W