Sos z czerwonego wina ze słoną lukrecją

Sos z czerwonego wina ze słoną lukrecją
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 450 ml czerwonego wina
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 200 ml bulionu wołowego
  • 3½ łyżki cukierków ze słonej lukrecji „Turecki Pieprz”, rozgniecionych
  • 225 ml demi-glace, zredukowanego sosu z pieczonych kości
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżki syropu
  • ¼ łyżeczki anyżu
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • sól
  • czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp wszystkie suche składniki do garnka. Zalej składnikami płynnymi. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zostaw na małym ogniu, aż odparuje. Dopraw w razie potrzeby.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA