Sos z czerwonego wina ze słoną lukrecją
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 450 ml czerwonego wina
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 200 ml bulionu wołowego
- 3½ łyżki cukierków ze słonej lukrecji „Turecki Pieprz”, rozgniecionych
- 225 ml demi-glace, zredukowanego sosu z pieczonych kości
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 2 listki laurowe
- 2 łyżki syropu
- ¼ łyżeczki anyżu
- 4 łyżki masła
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- sól
- czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp wszystkie suche składniki do garnka. Zalej składnikami płynnymi. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zostaw na małym ogniu, aż odparuje. Dopraw w razie potrzeby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W