Sos krówkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1 puszka (400 g) słodzonego skondensowanego mleka
- 60 g czekolady deserowej
- posiekanej
- 2 łyżki niesolonego masła
- 2 łyżki syropu kukurydzianego
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na małym ogniu, w rondelku o grubym dnie, podgrzej mleko skondensowane z czekoladą, masłem i syropem kukurydzianym, często mieszając. Kiedy czekolada prawie się stopi, zwiększ ogień do średniego i gotuj, bez przerwy mieszając. Zdejmij rondel z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy oraz sól i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W