Sos krówkowy

Sos krówkowy
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na małym ogniu, w rondelku o grubym dnie, podgrzej mleko skondensowane z czekoladą, masłem i syropem kukurydzianym, często mieszając. Kiedy czekolada prawie się stopi, zwiększ ogień do średniego i gotuj, bez przerwy mieszając. Zdejmij rondel z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy oraz sól i wymieszaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA