Smażona/pieczona barwena
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- barwena
- oczyszczona i wypatroszona
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- oliwa
- cytryna
- garść kaparów
- garść czarnych oliwek
- drylowanych
- miąższ z 4 pomidorów
- gałązka świeżego majeranku
- ząbek czosnku
- posiekany
- chlust białego wytrawnego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natrzyj wnętrze ryby solą i pieprzem i włóż do środka 3 plastry cytryny. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rybę z jednej strony przez 5 min na dużym ogniu. Wstaw patelnię do piekarnika i dopiecz rybę przez 7-10 min. Postaw patelnię na małym ogniu, dodaj pozostałe składniki, dopraw, przesmaż przez 2-3 min i od razu podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W