Słodki chlebek z otrębami
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 1 kubek otrębów
- 1 szklanka mleka
- 1 kubek brązowego cukru
- 1 kubek mąki ze środkiem spulchniającym
- 1 kubek bakalii (rodzynki
- sułtanki
- suszone żurawiny itp.)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć do miski wszystkie składniki poza mąką, wymieszać drewnianą łyżką i odstawić na noc.
Dodać mąkę, wymieszać i nałożyć ciasto do wysmarowanej masłem i wyłożonej paierem do pieczenia blaszki keksowej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż chlebek z wierzchu będzie zwarty w dotyku.
Dodać mąkę, wymieszać i nałożyć ciasto do wysmarowanej masłem i wyłożonej paierem do pieczenia blaszki keksowej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż chlebek z wierzchu będzie zwarty w dotyku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W