Skrzydełka z buffalo
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.90)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 duże opakowanie skrzydełek kurczaka
- 1/4 szklanki mąki
- sól i pieprz
- 4 łyżki masła
- 1/4 szklanki ostrego sosu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Podzielić skrzydełka (w spojeniach stawowych) na trzy części, końcówki odrzucić. Mąkę razem z przyprawami wsypać do torebki strunowej. Włożyć do niej skrzydełka. Zamknąć torebkę. Potrząsać do czasu aż skrzydełka będą całe w mące. Wyjąć je z torebki, strząsnąć nadmiar mąki. Skrzydełka smażyć w małych porcjach, aby za bardzo nie schłodzić oleju. Smażyć do czasu aż będą złote i chrupiące. W małym rondlu stopić masło, dodać do niego ostry sos. Mieszankę przelać do dużej miski i dodać do niej usmażone skrzydełka. Potrząsnąć, tak żeby skrzydełka pokryły się sosem. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W