Skrzydełka z buffalo

Skrzydełka z buffalo
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.90)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 duże opakowanie skrzydełek kurczaka
  • 1/4 szklanki mąki
  • sól i pieprz
  • 4 łyżki masła
  • 1/4 szklanki ostrego sosu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Podzielić skrzydełka (w spojeniach stawowych) na trzy części, końcówki odrzucić. Mąkę razem z przyprawami wsypać do torebki strunowej. Włożyć do niej skrzydełka. Zamknąć torebkę. Potrząsać do czasu aż skrzydełka będą całe w mące. Wyjąć je z torebki, strząsnąć nadmiar mąki. Skrzydełka smażyć w małych porcjach, aby za bardzo nie schłodzić oleju. Smażyć do czasu aż będą złote i chrupiące. W małym rondlu stopić masło, dodać do niego ostry sos. Mieszankę przelać do dużej miski i dodać do niej usmażone skrzydełka. Potrząsnąć, tak żeby skrzydełka pokryły się sosem. Natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA