Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów

Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinach pokroić spore kawałki i ułożyć na blasze. Dodać lekko zmiażdżone obrane ząbki czosnku. Blachę ustawić na palniku kuchenki. Posypać kminem, na wierzchu położyć kilka grubo posiekanych listków bazylii, skropić obficie oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100 stopni, zapiekać 20 - 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na talerz i pokruszyć na wierzch ser pleśniowy. Skropić octem winnym i oliwą, posypać listkami świeżej bazylii.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA