Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- słodkie ziemniaki
- 6 ząbków czosnku
- oliwa
- łyżeczka kminu rzymskiego
- pieprz
- kilka gałązek pomidorków koktajlowych
- ser pleśniowy
- czerwony ocet winny
- świeża bazylia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki w łupinach pokroić spore kawałki i ułożyć na blasze. Dodać lekko zmiażdżone obrane ząbki czosnku. Blachę ustawić na palniku kuchenki. Posypać kminem, na wierzchu położyć kilka grubo posiekanych listków bazylii, skropić obficie oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100 stopni, zapiekać 20 - 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na talerz i pokruszyć na wierzch ser pleśniowy. Skropić octem winnym i oliwą, posypać listkami świeżej bazylii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W