Sałatka z rukoli z parmezanem
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- pęczek rukoli
- umytej i osuszonej
- ½ szklanki czerwonej cebuli
- cienko pokrojonej
- 1/3 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- można dodatkowo polać już na stole
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- ½ łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
- 12-16 długich
- cienkich płatków parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Włożyć do miski. Dodać cebulę, wymieszać. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Polać sałatę sosem i dobrze wymieszać. Wyłożyć na talerze. Na wierzchu położyć płatki parmezanu. Pokropić oliwą, można jeszcze posypać pieprzem. Podawać natychmiast
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W