Sałatka z homara i bazylii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.109)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- mięso z 2 ugotowanych homarów
- 1 duży pęczek bazylii
- posiekanej
- 1/2 szklanki tartego parmezanu
- 1 szklanka orzeszków piniowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sok i skórka z 1 cytryny
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso homara pokroić na duże kawałki. Wrzucić do średniej salaterki. Dodać bazylię, starty parmezan, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, skórkę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Sałatkę podawać wymyślnie udekorowaną w kieliszkach do martini.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W