Sałatka sezamowo - ogórkowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- pół długiego ogórka zielonego
- łyżeczka sezamu uprażonego
- szczypta soli
- łyżeczka sos sojowego jasnego
- posiekana kolendra
- sok z połowy limonki
- marynowany imbir
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ogórka pozbaw pestek i pokrój na bardzo drobne zapałeczki. Posól i odstaw na 10 min żeby puścił wodę – odcedz. Wymieszaj z pozostałym składnikami. Podawaj obok skrojonego sashimi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W