Sałatka owocowa z miętą

Sałatka owocowa z miętą
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.41)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 arbuz
  • 1 jabłko red delicious
  • bez gniazda nasiennego
  • pokrojone na kawałki
  • 1 kiwi
  • obrane i pokrojone na plasterki
  • 12 truskawek
  • bez szypułek
  • pokrojonych na ćwiartki
  • 1 pomarańcza
  • podzielona na cząstki
  • 1 mango
  • obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka świeżych borówek amerykańskich
  • 1 szklanka jeżyn
  • 1 szklanka winogron bez pestek
  • garść liści świeżej mięty
  • pokrojonych na paseczki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odetnij szczyt melona i zrób ok. 20 kulek z miąższu specjalną łyżeczką. Wyjmij resztę miąższu i zachowaj. Zachowaj również skórę arbuza – posłuży jako miska na sałatkę. Delikatnie wymieszaj w misce wszystkie owoce i nałóż do arbuzowej skóry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA