Sałatka owocowa z miętą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.41)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 arbuz
- 1 jabłko red delicious
- bez gniazda nasiennego
- pokrojone na kawałki
- 1 kiwi
- obrane i pokrojone na plasterki
- 12 truskawek
- bez szypułek
- pokrojonych na ćwiartki
- 1 pomarańcza
- podzielona na cząstki
- 1 mango
- obrane i pokrojone w kostkę
- 1 szklanka świeżych borówek amerykańskich
- 1 szklanka jeżyn
- 1 szklanka winogron bez pestek
- garść liści świeżej mięty
- pokrojonych na paseczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odetnij szczyt melona i zrób ok. 20 kulek z miąższu specjalną łyżeczką. Wyjmij resztę miąższu i zachowaj. Zachowaj również skórę arbuza – posłuży jako miska na sałatkę. Delikatnie wymieszaj w misce wszystkie owoce i nałóż do arbuzowej skóry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W