Sałatka letnia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 ⅓ szklanki obranego i pokrojonego w kostkę ogórka
- 1 ⅓ szklanki pokrojonego w kostkę pomidora
- ⅓ szklanki posiekanej dymki
- ¾ szklanki pokrojonej w kostkę łagodnej cebuli
- ½ szklanki zielonych oliwek z ostrej zalewy (duże przekroić na pół)
- 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżka świeżych listków estragonu
- 4 duże liście sałaty masłowej
- umytych i osuszonych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki oprócz liści sałaty. Ułożyć po liście na cztery talerze, a na nich porcję mieszaniny warzyw. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W