Sałatka brokułowa z cheddarem
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- ¼ szklanki rodzynek
- ¼ szklanki suszonej żurawiny
- 3 szklanki drobnych różyczek brokułów
- 4 plasterki gotowanego boczku
- pokrojone
- 1 dymka
- posiekana
- 1/3 szklanki majonezu
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 szklanka tartego średnio dojrzałego sera cheddar
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namocz w ciepłej wodzie rodzynki i żurawinę przez 1-2 min., aż zmiękną, a następnie odsącz. Wymieszaj w misce brokuły, boczek i dymkę. W innej miseczce zmieszaj majonez, śmietanę oraz sok cytrynowy i dodaj do brokułów. Wsyp starty cheddar, rodzynki oraz żurawinę, dopraw do smaku i starannie wymieszaj. Wstaw do lodówki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W