Sałatka „trzy fasolki”
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 250 g świeżej zielonej fasolki szparagowej
- 250 g świeżej żółtej fasolki szparagowej
- 1 puszka (400 g) fasoli Romano
- odsączonej i przepłukanej
- ½ dużej słodkiej cebuli
- pokrojonej w cienkie plasterki
- ½ szklanki cienko pokrojonego selera naciowego albo 2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego lubczyku
- ¼ szklanki octu malinowego
- 1 łyżka drobno posiekanego świeżego tymianku cytrynowego
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową opłucz i obierz, odcinając szypułki. Blanszuj ją we wrzątku przez 4-5 minut, aż lekko zmięknie i włóż do miski z zimną wodą. Wymieszaj trzy odmiany fasolki z cebulą i selerem naciowym / lubczykiem. Dodaj ocet, tymianek i oliwę. Wymieszaj, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W