Ryba tandoori
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 33)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- łyżka zielonej pasty curry
- pół posiekanej cebuli
- ząbek czosnku
- łyżeczka startego imbiru
- pół pęczka kolendry
- ¾ filiżanki mleka sojowego
- 100 g kremowego tofu
- łyżeczka skórki otartej z limetki
- sok z limetki
- filiżanka zielonego groszku
- filiżanka pokrojonego bakłażana
- 200 g ryby (płaskonia
- trewala albo lucjana)
- filiżanka kiełków fasoli do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Curry, cebulę, czosnek, imbir, łodyżki kolendry, tofu, skórkę z limetki, mleko sojowe i sok z limetki zmiksować na gładką masę. Przelać ją na patelnię i zagotować. Dodać groszek i bakłażan. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Dołożyć rybę i gotować przez 2 minuty. Przed podaniem przybrać kiełkami fasoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W