Ryba pieczona z pistacjami i tahini

Ryba pieczona z pistacjami i tahini
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Lucjana doprawić solą morską i mielonym czarnym pieprzem. Zapiekać w posmarowanej oliwą brytfance w temperaturze 200 stopni przez godzinę, aż będzie prawie upieczony. Do rondla wrzucić cebulę, pomidory, paprykę i wlać oliwę. Smażyć do miękkości. Wrzucić pistacje, dodać sok z cytryny, harissę, tahini i wodę, aby nieco rozrzedzić konsystencję sosu. Powoli dusić, aż pistacje zaczną wydzielać aromat. Polać rybę i zapiekać jeszcze 10 minut. Podawać posypaną świeżymi pistacjami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA