Różowa lemoniada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 8 cytryn
- 1 szklanka cukru
- szczypta soli
- dużo schłodzonej wody
- dużo lodu
- syrop granadine (ewentualnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żeby wzmocnić aromat napoju, najpierw zetrzyj z cytryn skórkę. Następnie wyciśnij z nich sok do niedużej miski. Dodaj cukier i sól. Zamieszaj. Cukier nie rozpuści się do końca w samym soku, ale to nic, rozpuści się w wodzie. 2 litrowy dzbanek wypełnij do połowy lodem. Wlej syrop cytrynowy i dopełnij dzbanek zimną wodą. Jeśli chcesz uzyskać ciekawszy kolor, dodaj kilka łyżek grenadyny.
Podawaj od razu.
Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W