Różowa lemoniada

Różowa lemoniada
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 8 cytryn
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • dużo schłodzonej wody
  • dużo lodu
  • syrop granadine (ewentualnie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żeby wzmocnić aromat napoju, najpierw zetrzyj z cytryn skórkę. Następnie wyciśnij z nich sok do niedużej miski. Dodaj cukier i sól. Zamieszaj. Cukier nie rozpuści się do końca w samym soku, ale to nic, rozpuści się w wodzie. 2 litrowy dzbanek wypełnij do połowy lodem. Wlej syrop cytrynowy i dopełnij dzbanek zimną wodą. Jeśli chcesz uzyskać ciekawszy kolor, dodaj kilka łyżek grenadyny.
Podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA