Rosół wieprzowy z makaronem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 2 filiżanki bulionu
- 5-6 filiżanek makaronu ramen
- ćwierć filiżanki posiekanej dymki
- ćwierć filiżanki pokrojonej marchewki
- ćwierć filiżanki groszku
- szpinak
Bulion:
- 24 filiżanki wody
- 2 filiżanki suszonych grzybów shiitake
- 2 kg mięsa z kurczaka
- 2 kg mięsistych żeberek wieprzowych
- 45 dag wędzonego bekonu
- pół filiżanki łopatki wieprzowej
- anyż gwiazdkowy
- liść laurowy
- imbir
- pęczek dymki
- średnia cebula
- 2 marchewki
- sos sojowy
- mirin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego garnka włożyć boczek, łopatkę i kurczaka. Dodać jarzyny i przyprawy, zalać wodą i zagotować. Gotować na małym ogniu przez godzinę. W połowie gotowania dołożyć grzyby. Gotowy rosół przecedzić, mięso wyjąć i pokroić w plastry. Do odcedzonego rosołu dodać marchewkę, groszek, cebulę i dymkę. Zagotować. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Dodać szpinak i sos sojowy. Zalać rosołem. Na wierzchu ułożyć kawałki mięsa. Podawać z jajkiem w koszulce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W